Η Ώρα της Γης έφτασε! – 27 Μαρτίου 2021 – Στις 20:30 σβήνουμε όλοι τα φώτα για μία ώρα.

Το Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων συμμετέχει και φέτος -για μια ακόμη φορά- στη μεγαλύτερη Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» η οποία διοργανώνεται από το WWF μια φορά το χρόνο στα τέλη Μαρτίου ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους, τις κοινότητες, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς, να σβήνουν τoν μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, από τις 8:30’μ.μ. έως τις 9:30’μ.μ., ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε. παράλληλα, προσκαλεί μέσω των social media που διαθέτει τα μέλη, τους φίλους, τους συνεργάτες και τους ακολούθους του να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την παγκόσμια πρωτοβουλία.

“Το 2021 είναι άλλη μία κρίσιμη χρονιά για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα με τη «μάχη» που δίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη φύση. Φέτος, παρά τις αντιξοότητες, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε γενναίες αποφάσεις που θα θέσουν τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον, όπου ο άνθρωπος και η φύση ευημερούν”. (https://www.wwf.gr/earth_hour/)

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
«Ιστορία και αρχεία επιχειρήσεων»
(Οκτώβριος 2020 – Ιούνιος 2021) – 2η Ψηφιακή Εκδήλωση
[22 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00 – 19:30 ]: «Θέατρα και θεατρικοί επιχειρηματίες στο Μεσοπόλεμο: Η περίπτωση του Ανδρέα Μακέδου»

Το Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων ΑΜΚΕ (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.), σας προσκαλεί στην ψηφιακή εκδήλωση με θέμα: «Θέατρα και θεατρικοί επιχειρηματίες στο Μεσοπόλεμο: Η περίπτωση του Ανδρέα Μακέδου»

Ομιλητής: Κώστας Κουρμουλάκης (Σκηνογράφος, MPhil, PHD Θεατρολόγος)

Συζητητές:
Μεταξία Τσιρταβή (Ξένια Καλδάρα) (Πρόεδρος Δ.Σ. & Γενική Διευθύντρια Ιδρύματος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ)

Νικόλαος Μέλιος (Ιστορικός, Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.)

Διάρκεια εκδήλωσης 90’ μέσα από προκαθορισμένη διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο imtiie@otenet.gr, ώστε να λάβουν τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης.

Χορηγοί επικοινωνίας: Ethos Lab IKE – CSRIndex Πρόσκληση: https://1drv.ms/b/s!AhTPoGBhLYUnitlKt-wIkHh1eYDQ6w?e=gsqf2e

Στο COSMOTE History

ντοκιμαντέρ για την αποξήρανση της Κωπαΐδος με συμμετοχή μας και υλικό του Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.

Καθρέφτης στον Χρόνο Ε8

Κατηγορία: Σειρά ντοκιμαντέρ, Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας

(2021). ΠΡΕΜΙΕΡΑ. Επεισόδιο: Η αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας. Η αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας επιχειρήθηκε σε διάφορες περιόδους για να υλοποιηθεί τελικά στα τέλη της του 19ου αιώνα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ευημερία της περιοχής. Μια αναδρομή στην ιστορία του τεράστιου αυτού έργου. Παραγωγή: COSMOTE TV. (50′)

20/02/2021 21:00 – 22:00 ( 60′)