• Ομιλία Νικόλαου Μέλιου και ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Rebranding Piraeus: Tο πολιτισμικό απόθεμα της πόλης ως μοχλός αλλαγής της σύγχρονης ταυτότητας και εικόνας της στο πλαίσιο της κοινωνικοοικονομικής της ανασυγκρότησης». Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Θεσμού «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.) σε συνεργασία με το Advanced Media Institute. (Λέσχη Ανάγνωσης Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε. – Πειραιάς – 22 Σεπτεμβρίου 2017)
    • Συζητητές: Γεώργιος Μέργος (Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)
    • Αντώνης Γκορτζής (Επικοινωνιολόγος, Πρόεδρος One Team και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής «EBEN GR»)
    • Νικόλαος Μιχαλίτσης, (ΜΑ Επικοινωνιολόγος, Ερευνητής Advanced Media Institute & Επιστημονικός Σύμβουλος Ε.Ο.Α.ΕΝ, INSULEUR).
  • Ομιλία Παναγιώτη Πρόντζα (Director στη Grant Thornton Ελλάς σε ζητήματα αξιολόγησης επενδυτικών και στρατηγικών αποφάσεων – MSc Οικονομική Ανάπτυξη και PhD Εφαρμοσμένα Οικονομικά) και θέμα:«Υπολογίζοντας την οικονομική αξία των επενδύσεων στην πολιτιστική κληρονομιά: Μέθοδοι και προσεγγίσεις». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.) σε συνεργασία με το Advanced Media Institute. (Λέσχη Ανάγνωσης Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε. – Πειραιάς – 21 Απριλίου 2017)
    • Συζητητές: Νικόλαος Μέλιος (Οικονομολόγος, Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε. – Ερευνητής Advanced Media Institute)
    • Νικόλαος Μιχαλίτσης (ΜΑ Eπικοινωνιολόγος, Ερευνητής Advanced Media Institute &Επιστημονικός Σύμβουλος Ε.Ο.Α.ΕΝ, INSULEUR).
  • Ομιλία Μαρίας Ψαρρού (Στελέχους Δήμου Αμαρουσίου, Διδάκτορος Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Συν-ιδρύτριας της Α.Μ.Κ.Ε. «Πλέγμα») με θέμα: «Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Διαμαντής Παλαιολόγος”: Μέσο προώθησης της Σκοπέλου». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.) σε συνεργασία με το Advanced Media Institute. (Λέσχη Ανάγνωσης Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε. – Πειραιάς – 17 Μαρτίου 2017)
    • Συζητητής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου (Συν-ιδρύτρια της Α.Μ.Κ.Ε. «Πλέγμα»)
  • Ομιλία Μαρίας Σαμπατακάκη (Ιστορικού, Δημιουργού της Ομάδας Παραγωγής Δημόσιας Ιστορίας «hιστορισταί») με θέμα: «Η ιταλική τουριστική πολιτική στη Δωδεκάνησο: Από την μεσοπολεμική οικονομική κρίση στην φασιστική πρακτική». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.) σε συνεργασία με το Advanced Media Institute. (Λέσχη Ανάγνωσης Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε. – Πειραιάς – 10 Φεβρουαρίου 2017)
    • Συζητητής: Άγγελος Βλάχος (Δρ. Ιστορικός / Σύμβουλος Τουριστικής Πολιτικής)
  • Ομιλία Νικόλα Καραχάλη (Μέλους ΣΕΠ του Ε.Α.Π. στο Π.Μ.Σ. «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων») με θέμα: «Διαδικασίες σχεδιασμού στρατηγικών μάρκετινγκ / branding πόλεων με τη συμμετοχή των πολιτών: Διλήμματα και προοπτικές». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.) σε συνεργασία με το Advanced Media Institute. (Λέσχη Ανάγνωσης Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε. – Πειραιάς – 27 Ιανουαρίου 2017)
    • Συζητητής: Νικόλαος Μέλιος, (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε. – Advanced Media Institute)